Jump to content

Recommended Posts

Cichorium intybus L. , della famglia delle Compositae. Il nome comune è Cicoria selvatica o Radicchio selvatico. E' una pianta erbacea perenne molto comune; cresce, soprattutto su suoli calcarei, nei campi, negli incolti, ai bordi delle strade, fino a 1200 m di altitudine. In cucina vengono usate le foglie fresche crude in insalata o cotte. Le radici tostate venivano utilizzate in passato come surrogato del caffè.

Ha proprietà tonico-amare, aperitive, leggermente lassative e diuretiche.

Edited by Serafino
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use (privacy).